Ο στιχουργός και ποιητής

του έρωτα, λύπης και χαράς

το όνομά του είναι Κωστής

και το επώνυμο Αρματάς

το δε όνομα πατρός Βασίλειος

 

Ο γνωστός στιχουργός-ποιητής Αρματάς Β. Κωστής γεννήθηκε στο Φτερνό Λευκάδας το 1949. Είναι απόγονος της πατριωτικής οικογένειας των Αρματαίων. Ο πατέρας του θείος Βασίλης Αρματάς ήταν τσέλιγκας. Η μάνα του θεία Βασιλικιά Μαυροκεφάλου από το Κατωχώρι ήταν νοικοκυρά και αγρότισσα.

Από μικρός διακρινόταν στα γράμματα, στον αθλητισμό, στο χορό, στη μουσική και στην ψαλτική, όπου έψελνε βυζαντινούς ύμνους και τροπάρια και ήταν οι πρώτες επαφές του με την ποίηση.

Τελείωσε το Εξατάξιο Γυμνάσιο Λευκάδας το 1963-70.

Το 1973 ήλθε στην Αθήνα, όπου εργαζόμενος τελείωσε τη σχολή του ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ (ισότιμη με τα ΤΕΙ).

Το 1983 έλαβε μέρος στην εκπομπή της ΕΡΤ "ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ" και αρίστευσε. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει σε CD και δίσκους πάνω από 100 τραγούδια.

Το 1993 εξέδωσε το βιβλίο του με τίτλο ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΩΜΑ ΠΑΤΡΙΑ. Πολλά ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Επίσης έχει δώσει συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Βραβεύτηκε σε ποιητικό διαγωνισμό του ΟΡΦΕΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ για το συμπατριώτη ποιητή ΑΓΓΕΛΟ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟ.

Ήταν υπάλληλος του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) και πλέον είναι συνταξιούχος.

Από μικρός αγωνιζόταν μόνος του, να πετύχει στη ζωή, χωρίς προστασία, από πουθενά και δεκανίκια. Τα βάσανα, τα σκοντάματα και τα προβλήματα που πέρασε εργαζόμενος ως, σερβιτόρος, εμποροϋπάλληλος, ξενοδοχοϋπάλληλος, στις εταιρίες CD και δίσκων GENERAL MUSIC και ΚΡΟΝΟΣ αλλά και στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) τον καλλιέργησαν με ανάλογη κοινωνική μόρφωση, η οποία παράλληλα με τη μεγάλη επίσης, πνευματική του τον βοηθούν να γράφει αυτά που έζησε, βλέπει, ακούει και αισθάνεται.

Τώρα διαμένει στην πόλη της Λευκάδας.

Το παραπάνω βιογραφικό το έχει συντάξει ο ανηψιός του Δικηγόρος  Ευστάθιος Φ. Σκλαβενίτης

Σημείωση: Προσοχή στις συνονοιμίες και σας παρακαλώ εμένα στο εξής να με αναζητάτε και με το όνομα πατρός, δηλαδή Κωστής Β. Αρματάς (Κ.Β. Αρματάς   στιχουργός - ποιητής).

Ευχαριστώ πολύ,

με άπειρη εκτίμηση για όλους σας,

Κωστής